Kërcënohet me jetë Kryeprokurori i Prizrenit
Në reagimin zyrtar, Prokuroria e Shtetit thekson se akte të tilla përbëjnë sulm të drejtpërdrejtë ndaj sistemit të drejtësisë në Kosovë dhe nuk do të tolerohen.
09:27 4 h më parë18.04.2026.
AutoriMund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.
Në reagimin zyrtar, Prokuroria e Shtetit thekson se akte të tilla përbëjnë sulm të drejtpërdrejtë ndaj sistemit të drejtësisë në Kosovë dhe nuk do të tolerohen.
AutoriPolicia e Durrësit ka zbardhur në ngjarje të rëndë, të ndodhur pesë ditë më parë, ku një 59-vjeçar ndërroi jetë dhe fillimisht u raportua se gjithçka ndodhi për shkaqe natyrale.
13:39 10 min më parë18.04.2026.
AutoriNë një komunikim online me qytetarët, Berisha dënoi ashpër ndërhyrjen e forcave të rendit, të cilat ndalën ‘grupin e molotovit’ menjëherë pas përfundimit të fjalës së kryedemokratit në podium, duke e cilësuar inkursionin e policisë të organizuar dhe të qëllimshëm.
13:23 26 min më parë18.04.2026.
AutoriBlutë e Vlorës sqarojnë se në pranga ra 39-vjeçari Albano Merkaj, me precedentë të mëparshëm kriminalë. I arrestuari akuzohet për veprën penale “Shkatërrimi i pronës me zjarr”, kryer në bashkëpunim.
12:42 1 h më parë18.04.2026.
Autori
Në një videomesazh në rrjetet sociale, Balla theksoi se dhuna dhe bllokimi i punimeve parlamentare nuk mund të justifikohen, ndërsa mbrojti vendimet e marra nga Kuvendi si në përputhje me rregulloren dhe standardet demokratike.
12:05 1 h më parë18.04.2026.
Autori
Plani i ri për të luftuar kostot e energjisë pritet të miratohet më 22 prill, por Komisioni i BE-së ka marrë tashmë refuzimin e parë për punën e detyruar nga distanca, prej Spanjës.
13:00 49 min më parë18.04.2026.
Autori
Komanda e përbashkët ushtarake e Korpusit të Gardës Revolucionare Islamike lëshoi një deklaratë duke pretenduar se kontrolli i Ngushticës së Hormuzit tani është "kthyer në statusin e tij të mëparshëm" dhe shkak për këtë sipas Teheranit është bërë bllokada amerikane ndaj porteve iraniane.
11:21 2 h më parë18.04.2026.
AutoriVdekja e studiueses së vendosur në Huntsville, Alabama, në vitin 2022 tani është rishfaqur si rasti i 11-të në një listë të gjatë shkencëtarësh që kanë vdekur ose janë zhdukur në Shtetet e Bashkuara vitet e fundit.
09:45 4 h më parë18.04.2026.
AutoriShërbimet e emergjencës gjetën pesë persona të plagosur rëndë në zonën e një nënkalimi për këmbësorë. Një person vdiq në vendngjarje nga plagët e marra. Katër personat e plagosur, përfshirë dy me lëndime kërcënuese për jetën, u dërguan në spitale.
09:00 4 h më parë18.04.2026.
AutoriNë reagimin zyrtar, Prokuroria e Shtetit thekson se akte të tilla përbëjnë sulm të drejtpërdrejtë ndaj sistemit të drejtësisë në Kosovë dhe nuk do të tolerohen.
AutoriI riu pranoi para hetuesve grekë se e njihte ish-peshëngritësin 26-vjeçar që shihet në pamjet e kamerave të sigurisë duke mbajtur në krah vajzën, teksa e nxjerr nga hoteli, por mohon se e njihte 23-vjeçarin që ndodhej në hotel, apo edhe vajzën fatkeqe.
08:32 5 h më parë18.04.2026.
Autori
Kosova ka hedhur një hap të rëndësishëm në angazhimin e saj ndërkombëtar për ruajtjen e paqes, duke vendosur të kontribuojë me trupa në një mision në Rripin e Gazës.
17:57 19 h më parë17.04.2026.
Autori
Sipas prokurorisë, provat tregojnë se vrasja është planifikuar më herët dhe është kryer me qëllim përfitimi financiar.
11:47 1 ditë më parë17.04.2026.
Autori
Kreu i FSHF-së Armand Duka zbuloi se ka zhvilluar një bisedë të drejtpërdrejtë me Sylvinho-n pas ndeshjes miqësore ndaj Ukrainës, duke e pyetur për gatishmërinë e tij për të vijuar në krye të skuadrës. Sipas tij vendimi për pankinën kuqezi do të merret në qershor.
14:11 23 h më parë17.04.2026.
Autori
Arblaster ka deklaruar se është i dashuruar marrëzisht me vajzën e trajnerit të tij, Chris Wilder. Çifti i ri u takuan në fushë rreth një vit më parë dhe pa shumë vonesë, vendosën ta bënin publike lidhjen e tyre.
13:29 1 ditë më parë17.04.2026.
Autori
Tekniku theksoi se fokusi i tij mbetet te përfundimi i sezonit në mënyrën më të mirë të mundshme, duke synuar suksesin maksimal në garat e mbetura. “Në Final Four do të kërkoj maksimumin për të fituar titullin”, deklaroi ai, duke nënvizuar se fryma e ekipit mbetet ajo e mosdorëzimit.
12:17 1 ditë më parë17.04.2026.
Autori
Komisioni i Disiplinës në FSHF në mbledhjen e fundit ka përjashtuar Shkumbinin nga kategoria, teksa ka ulur dënimin për teknikun e Egnatias, Tetova.
11:32 1 ditë më parë17.04.2026.
AutoriMinistri i Kulturës, Blendi Gonxhja publikoi në rrjetet sociale pamje nga ndërhyrjet e realizuara në fasadën e Muzeut Historik Kombëtar dhe rezultatin përfundimtar. Muzeu Historik Kombëtar u mbyll për publikun më 15 mars 2024 dhe pritet të qëndrojë i mbyllur për katër vite.
10:02 3 h më parë18.04.2026.
Autori
Kompozimi të kujton fort Mona Lisën e Leonardo da Vinçit, por vepra e Rafaelit dallohet për qartësi dhe qetësi më të madhe. Vështrimi i gruas së re është më pak misterioz dhe më i qëndrueshëm, duke krijuar një ndjenjë kontrolli dhe ekuilibri.
09:28 5 ditë më parë13.04.2026.
Autori
Shtëpia e Bardhë ka zbuluar vizatimet për një hark prej 250 këmbësh (76 metrash) që Donald Trump dëshiron të ndërtojë në kryeqytetin e SHBA-së.
16:01 6 ditë më parë11.04.2026.
Autori
Kinematografia dhe skena shqiptare kanë humbur një prej figurave të njohura, pasi është ndarë nga jeta në moshën 68-vjeçare aktori Ilir Shkurti.
18:12 12 ditë më parë05.04.2026.
Autori
Ngjarja ndodhi më 11 prill në një klub të njohur në zonën Blanche–Montmartre. Sipas raportimeve, aktorja kishte qenë duke notuar para se të humbiste ndjenjat dhe u gjet në fund të pishinës. Një tjetër notare i dha ndihmën e parë duke kryer CPR, ndërsa më pas ndërhynë shërbimet e urgjencës.
12:25 1 h më parë18.04.2026.
Autori
Victoria Beckham ka dhënë një intervistë në “Wall Street Journal” në lidhje me konfliktin me djalin e saj të madh Brooklyn.
10:15 1 ditë më parë17.04.2026.
Autori
Trupi i dekompozuar i vajzës u gjet më 8 shtator 2025 në një makinë tip Tesla, e lidhur me adresën e këngëtarit.
07:52 1 ditë më parë17.04.2026.
Autori
Këngëtarja 44-vjeçare kishte përfunduar në pranga afro një muaj më parë, me akuzën e drejtimit të automjetit në gjendje të dehur.
20:44 4 ditë më parë13.04.2026.
AutoriMund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.